Restaurants

Bierproeverij met Geusz! , Happy moose en Hapje Zoetermeer

Let op, dit bericht is al meer dan een jaar oud, het kan nu aangepast zijn.

 

Op 26 mei 2017 gaan we weer  een bier proeverij organiseren en dit keer samen met de brouwerij die het Zoetermeerse bier Geusz! brouwt. Het wordt een echte traditie van Hapje Zoetermeer. Deze keer in samenwerking met Happy Moose en Meat en Daily’s culinaire slagerij die verantwoordelijk zijn voor de overheerlijke hapjes.

En dit alles bij het prachtige Noord AA in Zoetermeer.

 

Een mooie lente avond buiten aan het meer met heerlijke bieren van Geusz! en bijpassende hapjes van Happy Moose  en Meat en Daily’s wat wil een mens nog meer?

Een kleine toelichting hoe de Brouwerij begon:

Geusz! is een initiatief van vier vrienden om een ‘eigen’ Zoetermeers bier op de markt te brengen. uitgangspunt was een eigenzinnig, smaakvol kwaliteitsbier, gekoppeld aan de (geuzen) historie van de stad Zoetermeer.

Wat begon als een ludieke actie tijdens het Geuzenweekend, eind september 2015, is nu uitgegroeid tot een mooi assortiment van verschillenden soorten Geusz!

Geusz! Tripel: Geusz! Trippel is een dubbelgehopte tripel van 8,5% met een fruitige, pittige smaak. De mout is Nederlands, de hop komt uit België en het water waarmee het bier wordt gebrouwen is uit het stroomgebied van de Schelde.

Geusz! Blond: Geusz! Blond is de tweede variant, een soepel zomerbier met de geur en smaak van citrus. Een heerlijk, fris blondje van hoge gisting.

Geusz! Dubbel: Geusz! Dubbel. Dit is een donker, dubbelgehopt bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,5%. De gebrande mout en hoppen geven dit speciaalbier een robuuste, zoetige caramelsmaak en een fruitig aroma.

Geusz! Karmijn: Geusz! Karmijn is een rood bier waarin rood fruit een rol speelt maar bier de boventoon voert, met zijn 6 % alcohol en zeer frisse afdronk is dit een typische dorstlesser voor elk zomers moment.

Geusz! Reserva: Geusz! Reserva is een romig, donker bier met hergisting op de fles. Ambachtelijk gebrouwen met winterse kruiden en specerijen, uitstekend geschikt als bewaarbier, haar alcoholpercentage is 8,5-9% en de  inhoud 75cl.

Kaarten via onderstaande link aan 19.95 per stuk

Klik hier om kaarten te bestellen.

Geef een reactie